
Matcha latte
Zo maak de lekkerste matcha latte thuis! Gebruik YUMESAI Ceremonial grade matcha , deze is lichtzoet en heeft een nootachtige afdronk. Geniet van deze traktatie warm of koud, perfect voor elk moment van de dag.
Ingrediënten:
- 2 gram YUMESAI Matcha (2 scoops met een chashaku)
- 100 ml plantaardige melk (bijv. RUDE HEALTH Barista oat of Coconut)
- 40 ml heet water (80°C)
- Ijsklontjes (voor koude variant)
- (Optioneel: 1 tl agavesiroop voor extra zoetheid)
Bereiding:
- Klop de matcha met 40 ml heet water tot een schuimige consistentie met een chasen, in een zigzagbeweging.
- Verhit de plantaardige melk (of gebruik koude melk met ijsklontjes voor een koude variant).
- Voeg eventueel agavesiroop toe.
- Voeg de plantaardige melk toe aan een glas.
- Giet de matcha erover voor een mooie gelaagde look